Mindfulness meditasjon kan kort oppsummeres som fokusert oppmerksomhet, hvor vi skånsomt trener sinnet vårt til å bringe aksept og en ikke-dømmende tilstedeværelse til våre tanker og følelser.

Det er flere misoppfatninger rundt meditasjon. Mange tror at det å meditere handler om å stoppe tankene sine, og siden de ikke får det til så tror de at de ikke kan meditere.

Mindfulness meditasjon handler om stille sinnet, men det betyr ikke at du må stoppe tankene dine. Det handler om å ta et skritt tilbake og vær den som observerer tankene i stedet for å analysere dem. Tanker vil vi alltid ha. Og hvis du prøver å stoppe en tanke, vil den ikke forsvinne, men heller forsterkes. Hvis du derimot ikke gir den så mye oppmerksomhet og energi, vil du se at det er enklere å gi slipp på den.

Målet er altså å tillate tankene og komme og gå, uten å ha noe som helst mening om dem. Kanskje du til og med kan smile til dem, gi slipp og se om du kan la de passere.
Når du trener denne oppmerksomhetsmuskelen din, vil du bli bedre utrustet i hverdagen til å unngå å agere på negative tanker og stress.

Stress er noe vi alle opplever i større eller mindre grad. Men stress oppstår når du ønsker at situasjon skal være annerledes enn den er. Det er ikke situasjon som er stressende, det er ikke mennesker rundt deg som stresser deg. Det er din respons overfor situasjon som skaper enten stress eller ro.

Og la oss innse det. Vi lever store deler av livet vårt i fortid eller fremtid. Vi gir ikke slipp på det som har vært, og vi løper etter det som skal skje. Og det tapper oss for energi. Vi glemmer faktisk det å være tilstedet i nuet og nyte de små øyeblikkene livet består av.

Mindfulness meditasjon lærer deg hvordan du kan være mer tilstedeværende i livet ditt. Samtidig som du trener deg på å akseptere det som er. Og det gjør at du blir atskillig mindre dømmende over for deg selv og andre.

Så mitt forslag til deg er å gi deg selv en velfortjent pause i hverdagen. Du trenger ikke prestere noe som helt. Jeg vil guide deg igjennom en 20 minutters dyp og forfriskende mindfulness meditasjon. Og hvem vet, kanskje det gir deg mer ro, overskudd og glede i hverdagen.

Last ned gratis HER.